L'autor


Josep Gras i Carmona   
(Manresa, 1959)

Col·laborador de Revista d’Igualada: publicació d’articles i reportatges literaris, l’últim dels quals Claude Lanzman. Topografies de la memòria (n. 60, desembre 2018, Anoia).

Col·laborador d’El Pou de la Gallina: publicació d’articles i reportatges literaris, l’últim dels quals Vides (i muntanyes) foradades. "Allò que va passar a Cardós", de Ramon Solsona (n. 340, març de 2018, Manresa).

Supervisió lingüística en el documental L’últim habitant, de Frank Rens i Nelson Pons, Àrtic Comunicació, 2013; publicat el desembre de 2015 a YouTube.

Entre 2011 i 2015 elaboració de la tesi doctoral  La vulneració del dret a la presumpció d’innocència en el tractament periodístic de crisis polítiques i econòmiques, dins del doctorat en Comunicació Social, Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Postgrau en Teatre i Educació, Institut del Teatre, Diputació de Barcelona, 2013.

Diploma en Estudis Avançats, amb el treball de recerca El testimoni vivencial com a element primordial de qualitat ètica en la informació sobre situacions de dolor i sofriment, corresponent al doctorat en Comunicació Social, Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, 2011.

Col·laborador i crític literari al diari Regió-7 entre 1997 i 2006: publicació d’articles, reportatges literaris i entrevistes a escriptors, entre les quals la realitzada a l’escriptora britànica Doris Lessing el maig de 1999 (guardonada amb el Premi Nobel de Literatura  l’any 2007).

Realització dels cursos corresponents als crèdits de docència del doctorat en Periodisme, Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, 1996-1998.

 Llicenciat en Ciències de la Informació, Universitat Autònoma de Barcelona, 1996.

Realització d’estudis de Ciències Socials a l’ICESB (Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona), vinculat a la Facultat de Teologia de Barcelona, amb un total de 360 hores cursades.

Mestre de Català, Universitat Autònoma de Barcelona, 1979.