15 d’oct. 2017

El Baluard  fa 10 anys

Aquest passat 13 d’octubre El Baluard complia 10 anys d’existència. 10 anys des de la primera ressenya apareguda en aquest espai digital de divulgació, conscient de les seves limitacions però alhora ple d’il·lusió per fer camí.
Ens inspira una profunda devoció a la literatura i a les altres arts amb les que hi manté una relació fèrtil i enriquidora, així com una estimació immarcescible als llibres i a tot el que encara representen en el món actual. Periodisme cultural en el seu vessant més literari, amatent també al teatre i al cinema d’autoria o de font literària: vet aquí les nostres senyes essencials d’identitat. 
Per això avui  fem nostres les mateixes paraules que no fa pas gaire proclamàvem des d’aquí. La literatura continuarà donant vida i escalf permanents al nostre particular baluard. Infinitat de pàgines escrites que són testimoni de vides, de moments i d’indrets immortals habiten entre aquestes sòlides i ancestrals parets. El seu ressò ens acompanya en tot moment, ens manté sorprenentment vius i vigorosos.
Fidel al seu objectiu, El Baluard  seguirà de prop el món dels llibres, dels escriptors i de totes aquelles obres escrites, audiovisuals o escenificades que atreguin la nostra atenció  i les acostarà al nostre públic lector.
Per molts anys, doncs, i bona sort en aquest llarg i apassionant camí que ens espera. I moltes gràcies als nostres lleials acompanyants.